مهمانان تابستانی تهران آمدند

ساخت وبلاگ

ایران آنلاین /بعد هم در هرجایی که فضای سبزی هر چند کوچک در آن بود. آنقدر عجیب بود و نادر که خیلی ها فکر می کردند گرد و خاک است یا نهایتا حشره یک گیاه خاص. ظرف چند ماه تمام شهر پرشد از این مهمانان تازه وارد. خبرهایی منتشر شد که اینها نه آفتند و نه حشره یک گیاه خاص؛ بلکه اسم واقعی این ذرات ریز معلق، مگس سفید است. نامی که حالا دیگر برای خیلی ازما عجیب و نا آشنا نیست. حالا هم گوش هایمان به این اسم عادت کرده و هم چشم هایمان به دیدن شان و هم ریه هایمان به استشمام آنها!       
مگس سفید.حشره یا معضل؟ معضلی که چند سالی است شهرداری و محیط زیست با همه جلسه ها و چاره اندیشی ها هم حریف آنها نشده اند. تنها اتفاق، شاید دیدن چسب های زرد دور درخت ها باشد. چسب هایی که انگار قرار است یک تنه به جنگ این مهمانان ریز اما بزرگ بروند.
اما واقعا مگس سفید چیست و چه شد که از شهر تهران سر در آورد؟ کارشناسان محیط زیست می گویند که، مگس سفید حشره ای است که براثر شدت سرما از بین می رود اما طی سال های اخیر به دلیل کاهش سرمای زمستان در تهران شفیره این آفت از سالی به سال دیگر در مناطق شهری منتقل می شود.
 سال گذشته اما با هجوم دوباره این آفت در شهر تهران، محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران، درباره دلیل افزایش این حشره ها در شهر گفته بود که هر حشره میزبانی دارد یعنی یک گیاه میزبانی اش را می کند. کرم درخت نارون تنها بر روی این درخت می تواند زندگی کند. مگس سفید هم داخل جالیز ها و گلخانه ها و اطراف آن زندگی می کنند اما به دلیل تغییرات اقلیمی به دنبال میزبان های جدیدی هستند و به دلیل کم آبی و خشکسالی های اخیر این مگس ها به داخل شهر هجوم آورده اند، اما مدیریت شهری با یکسری اقدامات مانند نصب برچسب های زرد بر دور درختان مانع ورود تخم های آنها به بدنه درختان شده و بیشتر تخمگذاری ها بر روی زمین انجام می شود.
محمد حسین بازگیر، ﺭﯾﯿﺲ ﺍﺩﺍﺭﻩ ﻣﺤﯿﻂ ﺯﯾﺴﺖ ﺷﻬﺮ ﺗﻬﺮﺍﻥ چند روز پیش از آغاز مبارزه فیزیکی با ﻣﮕﺲ‌ﻫﺎی ﺳﻔﯿﺪ ﭘﺎیتخت خبر داده و گفته بود که ﺍﺯ ﺳﺎﻝ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﮕﺲ ﻫﺎﯼ ﺳﻔﯿﺪ ﺟﻠﺴﺎﺕ ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺷﻬﺮﺩﺍﺭﯼ تهران ﻭ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﻫﺎﯼ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺮﮔزﺍﺭ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﯾﻢ. ﺷﻬﺮﺩﺍﺭﯼ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﻗﺪﺍﻣﺎﺕ ﺧﻮﺩ ﺩﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﮐﺎﻫﺵ ﻣﮕﺲﻫﺎﯼ ﺳﻔﯿﺪ را ﺗﺸﺪﯾﺪ ﮐﻨﺪ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺷﺴﺖ ﻭ ﺷﻮﯼ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﻮﺍﺩﯼ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺤﯿﻂ ﺯﯾﺴﺖ ﻭ ﺳﻼﻣﺖ ﺷﻬﺮﻭﻧﺪﺍﻥ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﺍﯾﺠﺎﺩ نمی‌کند، انجام دهد. ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺣﻔﻆ ﻧﺒﺎﺗﺎﺕ ﻭ مراکز مرتبط در ﺟﻬﺎﺩ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﺷﺪﻩ و ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﻣﯿﺪﺍﻧﯽ ﺍﻧﺠﺎﻡ می‌ﺩﻫﻨﺪ.

---


جالب تر اینجاست که او گفته بود ﺍﻣﮑﺎﻥ ﻣﺒﺎﺭزه ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﺣﺸﺮﺍﺕ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺷﻬﺮوندﺍﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ. اما بسیاری از مسئولان شهری مدعی شده اند که ﺩﺭ ﺣﺎﻝحاضر ﺟﻤﻌﯿﺖ این حشره که به ﻋﺴﻠﮏ هم معروف است، ﮐﺎﻫﺶ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﻭﻟﯽ ﻫﻨﻮﺯ ﺣﺬﻑ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
نه جستجوی اطلاعات لازم است و نه حتی پرس وجو از شهروندان. فقط یک قدم زدن کوتاه در امتداد یک خیابان کمی پر دار و درخت. همین هم کافی است. برای درک موفقیت پروژه های شهرداری در مهار این حشرات مثلا مقاوم شده.
بعضی ازکارشناسان محیط زیست دلیل طغیان این حشره در محیط شهری را تغییرات اکو سیستم می دانند. یعنی حشرات شکارگر از جمله زنبورها (که مگس سفید را شکار می‌کنند) از بین می‌روند، در نتیجه مگس‌های سفید افزایش می‌یابند. البته بررسی‌ها نشان می‌دهد افزایش جمعیت مگس سفید با از بین رفتن پارازیت‌های حشره به دلیل سم‌پاشی‌های بی‌رویه و مبارزه شیمیایی با آفات در اطراف شهر تهران ایجاد شده است. اما برخی دیگر عقیده دارند که این حشرات از استان های دیگر به تهران آمده اند. عده ای اما حرف از ساخت و ساز غیر اصولی دریاچه چیتگر می زنند و آن را علت طغیان این حشرات می دانند. و باز هم اختلاف نظرها ادامه دارد و هنوز هم عده ای می گویند اینها بی خطرند و عده ای دیگر نگران. جالب تر هم می شود وقتی برخی از مسئولان می گویند با سرد شدن هوا این مگس های سفید می روند و شهروندان را به صبوری دعوت می کنند! شاید هم بهترین کار صبر باشد. به جای برنامه ریزی و تصمیم عملی. صبورانه این هوایی را که هر روز همه ما آن را تنفس می کنیم، تحمل کنیم. هوایی سرشار از عسلک هایی تلخ ....

I O N...
ما را در سایت I O N دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار ion بازدید : 281 تاريخ : شنبه 23 مرداد 1395 ساعت: 20:13