تهران مرکز باز توزیع کالای قاچاق به سطح کشور/ فاصله میان کشف و انهدام باید کوتاه شود

ساخت وبلاگ

ایران آنلاین /گمرک ایران اخیرا در اقدامی علاوه بر اظهارنامه صاحبان کالا، اطلاعات دقیق‌تری از کالاهای موجود در محوطه‌های بندری را از شرکت‌های حمل‌ونقل دریافت می‌کند و با تطبیق اطلاعات با اظهار صاحبان کالا مشخص شد که این کالاها به صورت قاچاق وارد کشورشده اند.. از سوی دیگربا بررسی های گمرک ازسوابق کامل اشخاص حقیقی و حقوقی صاحبان این کالاها بار دیگر ردپای کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف در قاچاق این محموله‌ها پیدا شد، به طوریکه باندهای قاچاق با استفاده از کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف یا اجاره‌ای کالاهای خود را به نام تعدادی افراد بی‌بضاعت و کم‌درآمد ثبت می کنند و به همین دلیل امکان ردگیری صاحبان اصلی کالاهای قاچاق نیز با مشکلاتی مواجه می‌شود.اما آنچه که در نهایت از این کشفیات و ضبط آن ها باقی می ماند یا امحاء آن ها و یا  تعداد زیادی از کالاهاست که انبار  و یا به کشور اصلی عودت می شود.

در همین حال سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالای ارز به تشریح چگونگی و روند امحای کالاهای قاچاق پرداخته و گفت در چهار ماه نخست امسال به نسبت چهار ماه نخست سال گذشته ۵۸ درصد حجم امحاء و انهدام کالاهای مکشوفه قاچاق در داخل افزایش پیدا کرده است.
قاسم خورشیدی همچنین به باز توزیع و یا صادرات این کالاها اشاره کرده و گفت: این کالاها یا باید کاملا امحاء و منهدم شود یا درصورتی که شرایط خروجش از کشور یا صادرت آن فراهم باشد، با اخذ تضامینی از صادرکنندگان شرایط صدور آن فراهم شود و از کشور خارج گردد اما امکان باز توزیع چنین کالاهایی در بازار داخلی به هیچ عنوان وجود ندارد.


فاصله میان کشف کالا تا انهدام ان بایستی کوتاه شود تا مفسده ای صورت نگیرد
همچنین،دبیر کمیسیون قاچاق کالا و ارز استانداری تهران در گفت وگو با ایران آنلاین با اشاره به  اینکه بحث اصلی در کشف کالاهای قاچاق پس از کشف آن است تاکید کرد: نباید فاصله ای میان کشف قاچاق و  اعمال قانون ان ایجاد شود تا مفسده ای بوجود نیاید.
علی اکبر پوراحمد نژاد با بیان اینکه در برخی ازپرونده های کالاهای قاچاق با وجود تاکید قانونگذار در خصوص رسیدگی یک ماهه پس از کشف گفت: متاسفانه با ترفندهایی و با ارائه اسناد متعدد سعی می کنند رسیدگی کننده را به سمت خود سوق دهند.
وی درباره انهدام اتومبیل های لوکس قاچاق گفت: ما در این مورد خبررسانی نکرده ایم لذا از مبدا خبررسان آن سوال کنید.
وی توضیح داد که شاید بسیاری از این اسناد قابلیت تبدیل به قانون شدن را نداشته باشند، لذا قاچاقچیان با استفاده از همین مسائل اجناس خود را وارد کشور می کنند. وی ادامه داد: به طور مثال اگر 10 یخچال با 10 سریال نامه وارد شود شناسایی آن کار سختی نیست ولی اگر مجوز هزار جفت کفش گرفته شود و مراقبت های لازم انجام نشود با مجوز ان می توانند چند برابر تعداد اعلان شده کفش وارد کشورکنند چونکه انالیزی در این خصوص وجود ندارد.


راه اندازی پنجره واحد تجارت در کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری تهران
دبیر کمیسیون قاچاق کالا با اشاره به اینکه در حال حاضر ما مکانیزم پنجره واحد تجارت  را در ستاد تعریف کرده ایم، گفت: در حال حاضر کلیه واردات در این سامانه قابل رهگیری است . به گفته وی در این سامانه کالا از بدو ورود به مبادی گمرکی تک تک به مکانیزم کدینگ تبدیل شده و پیگیری می شود.

پوراحمدنژاد به قانون مصوبه دولت و آیین نامه مواد ۵۵ و  ۵۶  در خصوص تعیین تکلیف کالاهای مکشوفه اشاره کرده و گفت: در این مصوبه هرگونه کالای قاچاق خارجی که نمونه مشابه داخلی داشته باشد می بایست امحاء شود. حال گاهی  سوزانده شده و اگر قابل انهدام و معدوم شدن باشند معدوم می شوند.
وی به محموله هایی چون سیگار و میوه اشاره کرده و گفت: این کالاها هرکدام به شکلی سوزانده و یا معدوم شدند. پوراحمدنژاد در عین حال افزود: گاهی محموله هایی همچون برنج که نیاز کشور به ان است اگر به طور قاچاق وارد شوند و از سویی تاییدیه وزارت بهداشت را داشته باشند می توان با استناد به حکم قانونگذار در خصوص واریز بخشی از پول ان به حساب خزانه دولت به عنوان نیاز قابل قبول عرضه شوند.
وی در بخش دیگری از این گفت و گو با استناد به مصوبات قانونی مبارزه با قاچاق کالا تصریح کرد: درشرایطی که  ارزی بابت ان کالا از کشور خارج شده باشد و نمونه تولید داخل نیز اصلا وجود نداشته باشد  امکان عودت آن به کشور سفارش گیرنده و یا صادرات مجدد آن نیز با اخذ تضامینی از صادرکنندگان فراهم می‌شود و از کشور خارج می‌شود اما امکان باز توزیع چنین کالاهایی به هیچ وجه در بازار داخلی وجود ندارد.


جریمه  6 برابر ارزش کالای قاچاق و در مواردی زندان برای واردکنندگان قاچاق کالا


وی در مورد جریمه های در نظر گرفته شده در قانون گفت  : البته جریمه تا 6 برابر ارزش کالا و یا حتی در مواردی زندان برای قاچاق های سازمان یافته وجود دارد.خوشبختانه اقدامات خوبی در سال 95 چه در بخش گمرک و چه انتظامی و چه در بخش بازرسی های صنوف درر حال انجام است که چه به لحاظ حجم و چه ارزش ریالی اتفاقات خوبی رقم خورده است.
پور احمد نژاد پدیده قاچاق را به نوعی ناامن کردن فضای اقتصادی کشور دانسته و گفت: در حال حاضر ما هدفی رابرای ناامن کردن فضای عرضه آن تعیین کرده ایم و در نشستی که با صنوفی که مورد مراجعات مردمی در عرضه کالا هستند داشتیم  و درخواست کرده ایم تا مراقب عرضه هرگونه کالای شبهه ناک از این دست باشند.
وی با تاکید بر اینکه تهران اگرچه مبدا ورود کالای قاچاق نیست ولی مرکز اصلی  بازتوزیع کالای قاچاق به سطح کشور است متذکر شد: اولویت کار ما در ستاد مبارزه با قاچاق مراقبت در بخش عرضه و بازتوزیع کالاهای قاچاق است و تعاریف سختگیرانه در هر گونه حمل نگهداری و عرضه تعریف کرده ایم.
وی در پایان ضمن درخواست درخصوص بوجود امدن شرایط مناسب برای واردات قانونی کالاها تاکید کرد: چنانچه شرایط برای واردات قانونی کالاهای مورد نیاز و عرضه آن فراهم شود،برخی از مشکلات این حوزه  حل خواهد شد، چرا که بسیاری از شکایات مردمی در سامانه 124 از کالاهایی است که به صورت قاچاق و با گارانتی های تقلبی وارد بازار مصرف شده اند.وی همچنین ازهمه صنوف و تولید کنندگان خواست تا با ارائه ضمانت های معتبر در جهت جلب اعتماد مشتریان، ذائقه مردم را به خرید کالای تولید داخل سوق دهند.

I O N...
ما را در سایت I O N دنبال می کنید

برچسب : تهران مرکز مدیریت بازرگانی,مرکز بازرگانی تهران,مرکز بازیافت تهران,مرکز بازی تهران,مرکز بازار تهران,مرکز بازپروری تهران, نویسنده : استخدام کار ion بازدید : 291 تاريخ : دوشنبه 25 مرداد 1395 ساعت: 5:18